Crazy Cross Karts

Het geluid van ronkende motoren zal weer terugkeren tijdens Koningsdag in Renswoude! Met 600cc in je nek en je kont bijna op de grond over een uitdagende baan karten, om daarna nog als een malle drie hindernissen over te spurten. De Crazy Cross Karts zijn dit jaar wederom de hoofdact van Koningsdag in Renswoude! Het concept van de Crazy Cross Karts staat. Maar wij verrassen jullie graag ieder jaar weer en willen vernieuwend blijven.

De karts komen terug en het wedstrijdschema zal gelijk blijven zodat iedere deelnemer in ieder geval twee keer kan rijden. Maar de baan gaat anders ingedeeld worden zodat het zicht voor iedereen beter wordt en ook de hindernissen worden geüpdatet. De plannen liggen op dit moment nog op de tekentafel en zijn nog niet volledig klaar. Wij gaan deze 16 februari tijdens de voorlichtingsavond in De Hof presenteren voor iedereen. Bij deze ben je nu direct hiervoor uitgenodigd!

Crazy Cross Karts
Drie coureurs zitten in hun kart klaar voor de start om voluit te gaan en hun stuurmanskunsten te laten zien aan alle bezoekers op de tribunes en langs de dranghekken. 600cc, drie versnellingen en een acceleratie waarbij je in de kuipstoel wordt gedrukt. De adrenaline giert door het lichaam en na het startschot manoeuvreren zij zich langs elkaar om als eerste bij de bocht te zijn. De deelnemers zijn net pas warmgedraaid en gaan zeker veel sneller zijn in de tweede ronde. Na de twee rondes proberen zij zo snel mogelijk de kart te parkeren. Nu begint de fysieke race! Iedere deelnemer krijgt de kans om zijn opgelopen achterstand nog in te halen op de drie hindernissen die nog volgen gaan. Snel uitstappen om eerst te gaan tijgeren, dan te rennen over de evenwichtsbalk om daarna in een ultieme sprint boven op de zeecontainers de tijd af te drukken op de finishknop.  Na de voorronde zal in een knock-out systeem de finales verreden worden. De winnaar zal gekroond worden tot de snelste Crazy Cross Karter van Renswoude!

De start volledig gemist of gecrashed? Geen paniek want je kan alsnog winnen! Bij een feestelijke dag hoort ook feestelijke kleding vinden wij. Want zeg nu eerlijk, met je carnavalskostuum aan steel je pas echt de show. Daarnaast wint de meest Crazy verkleedde deelnemer een prijs en de titel, Craziest Cross Karter van Renswoude! Meedoen is leuk, verkleed meedoen nog leuker!

Meedoen was nog nooit zo makkelijk!
Zonder deelnemers geen hoofd-act op Koningsdag. Dit jaar is er geen excuus meer om niet mee te doen. Wij zorgen voor de karts! Instappen en racen maar! Meedoen was dus nog nooit zo makkelijk! Om deel te nemen heeft de crosser alleen een geldig (trekker)rijbewijs nodig. Dus alleen maar inschrijven en tijdens Koningsdag op tijd melden in het paddock en rennerskwartier!

De inschrijving gaat traditiegetrouw van start tijdens de nieuwjaarsreceptie in Sporthal De Hokhorst in Renswoude. Het doel is om snel het deelnemersveld vol te krijgen ruim voor Koningsdag. Er is een beperkt aantal startplekken beschikbaar, in de eerste editie van de Crazy Cross Karts kunnen 63 deelnemers starten!

Klik hier om je in te schrijven voor de CRAZY CROSS KARTS