Koningsdag 2019

Oranjefestival Renswoude nieuwe naam Koningsdagfestiviteiten Renswoude
Een nieuw jaar, nieuwe plannen en een nieuw naam. Een naam die nog beter past bij wat de Oranjevereniging Renswoude jaarlijks organiseert in de periode rondom Koningsdag. De afgelopen jaren zijn de festiviteiten rondom Koningsdag in Renswoude zover uit gegroeid dat er gesproken kan worden van een waar festival. De hoofdact op Koningsdag is de laatste jaren de naamgever van dit festival maar dat is eigenlijk niet terecht en met de wisselende acts de afgelopen edities ook niet praktisch. Daarnaast geeft het niet weer wat dit familiefeest allemaal inhoudt want het biedt nog zoveel meer met het Bouw- en Speeldorp, Little Woodstock, de dorpslunch en de After Cross Party! Met deze nieuwe naam is alles nu samengevat in één kreet. Oranjefestival Renswoude is een feit! Een festival voor iedere leeftijd, in alle bevolkingslagen uit de regio. Dat is het Oranjefestival Renswoude! De naam mag dan wel nieuw zijn maar in grote lijnen is het concept wel gelijk gebleven. De inmiddels succesvolle weides keren terug op het Oranjefestival en er gaat wederom gecrost worden met karts, maar zoals jullie gewend zijn van deze organisatie voegen zij ook dit jaar weer nieuwe ideeën en verbeteringen toe waar je de komende periode meer over zal gaan horen!

Nieuwe klasse op Oranjefestival Renswoude
De nieuwe naam van het festival gaf de Oranjevereniging Renswoude gelijk een opening om niet een hoofdact te programmeren, maar gelijk nog een klasse toe te voegen aan het programma op de crossbaan. Maximaal spektakel, de hele middag! En dat achteruitgaan niet altijd betekend dat er geen vooruitgang is, gaat in 2019 bewezen worden op Koningsdag in Renswoude met de nieuwe knotsgekke Crazy Back to Back Cross! Ja het is gelukt, er kan weer gecrost worden met auto’s!

Ieder jaar is de organisatie opzoek naar meer spektakel en gekkigheid voor toeschouwers maar ook voor deelnemers! De auto’s keren terug op de crossbaan maar we zetten ze in de achteruit. Coureurs rijden alleen achteruit, tegen elkaar in een heat. Wie de meeste rondjes rijdt in deze heat wint en gaat door naar de volgende ronde. Degene die in de finale de meeste rondes weet af te leggen is de grote winnaar! Deelnemers bouwen weer zelf de auto waar mee zij gaan rijden. Daar zitten natuurlijk reglementen aan, die kan je hier vinden. Omdat de nieuwjaarsmarkt in De Hokhorst niet plaatsvindt, staat de Oranjevereniging Renswoude vrijdagavond 18 januari van 18.00-21.00 uur op het Dorpsplein voor de inschrijving.