28 september aangepaste lampengietersavond Renswoude

Traditioneel op de laatste maandag van september is Lampengietersavond in Renswoude. Dit jaar is dat op 28 september. Dat het anders zal zijn als gewoonlijk mag duidelijk zijn maar wij gaan het toch doen! Hopelijk gaan zoveel mogelijk dorpsgenoten mee in deze bonte stoet die toch om 19.00 uur vertrekt vanaf sportpark de Hokhorst. Meedoen kan in de categorieën: grote wagens, kleine wagens en individuele deelnemers. Alleen voor de grote wagens is van tevoren inschrijven verplicht. De kleine wagens en de grote karren zien we graag vanaf 18.45 uur op de Hokhorst. De zogenaamde ‘lopers’ worden om 18.55 uur verwacht en kunnen ter plekke inschrijven, net als de kleine karren. Daar wordt gelijk door een jury bekeken hoe mooi jullie eruitzien. Op deze manier hoopt de jury iedereen te kunnen beoordelen. Dit jaar kan je jezelf echt helemaal laten gaan in creativiteit want er is geen thema! 

Wel zijn extra regels noodzakelijk om de kans op besmettingen zo klein mogelijk te maken. Zo mag er een ouder mee bij de kleine karren, twee ouders mee met de grote karren en een ouder mee met de lopende kinderen. In de optocht nemen we de 1,5 meter in acht tussen de karren en de deelnemende kinderen met begeleiders. Ondanks dat er geen prijsuitreiking is na de optocht, zal wel bij elke categorie een originaliteitsprijs worden vergeven die via de Heraut, onze facebook en site op een later moment bekend gemaakt worden. Op een op een later tijdsstip is de prijsuitreiking. Opgeven kan bij Bianca van de Pol van de Oranje Vereniging Renswoude (bianca@ovrenswoude.nl, 06-12084236). 

De route zal dit jaar als volgt zijn: Hokhorst – Kastanjelaan – Dorpsstraat – Kerkstraat – Taets van Amerongenweg (tegen rijrichting in) – Van Deylweg – Van Arckelweg – Graaf van Bentheimlaan – Spikhorst – Van Hamallaan – Spikhorst – Oude Holleweg – Barneveldsestraat – Beukenlaan – Kastanjelaan – Sportparklaan – Hokhorst. We willen jullie vragen om zoveel mogelijk langs de kant te gaan staan maar wel in de opritten zodat de tocht goed kan passeren. Denk daarbij ook om de auto deze avond niet aan de route te zetten en niet bij de Hokhorst te parkeren. Ondanks alle regeltjes willen wij met jullie laten zien dat ook in deze tijd lampengiet organiseren mogelijk is. Ook al zal het gemis van de competitie, chocomelk en koekjes aanwezig zijn, hopen wij dat er heel veel mensen langs de route staan op anderhalve meter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *