Koningsdag Renswoude nieuw stijl met Crazy Splash!  

Een nieuw programma en een nieuw terrein maar dezelfde mensen, dezelfde creatieve ideeën, dezelfde energie, hetzelfde grote feest, alleen geen ronkende motoren.  De nieuwe hoofdact, de Crazy Splash, gaat plaatsvinden op een groot grasland vlakbij het Total tankstation in Renswoude. Koningsdag in Renswoude beloofd weer één groot familiespektakel te worden!   

Foto: Henk v.d. Kaa
De Crazy Cross is dan wel opgehouden, het spektakel en de grote megatent blijven in Renswoude (Foto: Henk v.d. Kaa)

In grote lijnen samengevat blijft de opzet hetzelfde; een echte familiedag met een eigen kinderwereld, grasmaaiertrek en feestplein. Alleen de cross zelf is vervangen door een nieuw fenomeen in de regio, gebaseerd op het populaire programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’, de hilarische Crazy Splash! Om 11.30 uur opent het nieuwe Crazy Splash terrein aan Groot Overeem haar poort. Traditie getrouw start de dag met de dorpslunch. Alle dorpsgenoten kunnen vanaf 11.30 uur zich tegoed doen aan al het lekkers dat wordt geleverd door Bakkerij Voorthuizen, Emté Van Beek en Restaurant De Hof.  Na de lunch zal het festivalterrein zich opdelen in drie verschillende werelden. De grootste en nieuwe wereld is de Crazy Splash. Naast deze spetterende wereld keren dit jaar de bekende Krazie Kidzz World en Crazy Live weer terug.

Crazy Splash

Deelnemers fabriceren een voertuig met een ring en zonder remmen dat vanaf 3,5 meter hoogte over een schans naar beneden gaat, een 50 meter lange baan over. Wanneer het gelukt is de 50 meter lange baan te ‘overleven’ volgt een verhoging richting een grote waterbak. Het doel van de deelnemers is zo uit te komen, dat de ring precies om de pin wordt gestoken. Alleen dan behouden de deelnemers een droog pak. In alle andere gevallen komen de duikers van de Oranjevereniging in actie om de deelnemers uit het water te vissen.  Dat deelnemers uit Renswoude en omliggende plaatsen veel creativiteit in huis hebben, is gebleken bij de Crazy Cross. Ook bij de Crazy Splash moeten deelnemers weer alles uit de kast halen qua originaliteit, echter speelt bij de Splash de snelheid ook mee. Wie wil er geen goede tijd neerzetten? Beide wordt op deze dag beloond want er zijn twee prijzen te  winnen!

De deelnemers zijn de hoofdact maar wij zouden geen Kraaien zijn, als we er niet een mega-spektakel van maken. Van elke opkomst van een voertuig maken de dj’s van de Beat Busters een feest! Aangevuld met danseressen en verslaggeving van onze twee presentatoren Ed van der Veer en Rogier den Dekker. Zij zetten even hun werk bij Eurosport opzij om het Renswoudse spektakel bij te wonen. Na de Splash zullen de Beat Busters afsluiten met een spetterende feestmix. Kortom, het kan niet anders dan dit een schouwspel zal zijn waar nog jaren over nagepraat gaat worden.

Krazie Kidzz World met de Grasmaaiertrek

Eigenlijk heeft deze wereld geen beschrijving nodig. In dit gedeelte van het festivalterrein zijn kinderen de baas, de Krazie Kidzz World is een eigen wereld op het terrein met attracties en springkussens. Naast de wereldberoemde ranja van de ranjabar zal er in het kinderland ook weer patat, suikerspinnen en poffertjes te verkrijgen zijn. Ook staat, na het succes van vorig jaar, de eerste manche van de Grasmaaiertrek competitie Midden Nederland, weer op het programma. Wil je nog meedoen? Op de website, www.grasmaaiertrek.nl, kun je jezelf nog opgeven!

Crazy Live!

Koningsdag in Renswoude is voor iedereen! Kinderen vermaken zich in de Krazie Kidzz World en mensen die de hele dag een feestje willen bouwen kunnen naast de Crazy Splash ook terecht op het grote horecaplein Vanaf 14.00 uur zijn hier de beste Top 40-hits, pop en Nederlandstalige meezingers te horen op het ‘W&W Vastgoed Podium’. Non-stop speelt er muziek en je kan hier je eten halen zoals patat en snacks, luxe broodjes, hamburgers, poffertjes en ijs.

Mede door hoofdsponsors BDU, Jet Verzendt, Lagerweij Renswoude, Verdo Gelderland, Cees Boonzaaijer BV, W&W Vastgoed, De Nijborg BV, Timmerfabriek Vermeer en Verbeek Reclame is deze dag mogelijk gemaakt en kunnen een groot deel van de kosten gedekt worden. Maar om de dag te kunnen blijven organiseren  is een toegangsprijs noodzakelijk. Voor maar 7,50 euro (kinderen onder 12 jaar gratis) heb je een hele dag toegang en vertier. Leden hebben gratis toegang met de welbekende polsbandjes!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *