Lampengietersavond Renswoude

Traditioneel op de laatste maandag van september is Lampengietersavond in Renswoude. Dit jaar is dat op 28 september en hopelijk gaan zoveel mogelijk dorpsgenoten mee in deze bonte stoet die om 19.00 uur vertrekt vanaf sportpark de Hokhorst. Meedoen kan in de categorieën: grote wagens, kleine wagens en individuele deelnemers. Alleen voor de grote wagens is van te voren inschrijven verplicht. De kleine wagens en de zogenaamde ‘lopers’ worden om 18.30 uur verwacht en kunnen ter plekke inschrijven . Daar word gelijk door een jury bekeken hoe mooi jullie eruit zien. Op deze manier hoopt de jury iedereen te kunnen beoordelen. Vergeet ook niet om hier je warme chocomel mee te pakken! Lampengietersavond is niet alleen leuk voor kinderen. Elk jaar doen steeds meer ouders verkleed mee aan de optocht. Veel deelnemers strijden dan ook op de prestigeprijs ‘best verklede ouder’.

Inschrijven grote wagens

Grote wagens dienen zich van te voren aan te melden. Opgeven kan bij Bianca van de Pol van de Oranje Vereniging Renswoude (gertenbianca@gmail.com, 06-12084236). Voor de 15 eerste aanmeldingen is er startgeld beschikbaar!

Route

De optocht loopt, onder begeleiding van muziekvereniging Ons Genoegen, door zoveel mogelijk straten van het dorp, te beginnen bij sportpark De Hokhorst. Dan zal de route via de Sportparklaan – Kastanjelaan – Dorpsstraat – Kerkstraat – Van Reedeweg – Van Arckelweg – Graaf van Bentheimlaan – Spikhorst – Van Culemborglaan – Spikhorst – Oude Holleweg – Barneveldsestraat – Eikenlaan – Esdoornlaan – Beukenlaan – Kastanjelaan en Sportparklaan weer terug naar de Hokhorst gaan. Bij De Hokhorst aangekomen reikt burgemeester van der Kolk de prijzen uit aan alle winnaars.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *