fbpx
Ga naar de inhoud

Cross

Maximaal spektakel, de hele middag
De nieuwe naam geeft ook gelijk een opening voor ons om niet een hoofdact te programmeren, maar gelijk nog een klasse toe te voegen aan het programma op de baan. Maximaal spektakel, de hele middag! En dat achteruit gaan niet altijd betekend dat er geen vooruitgang is, gaat in 2019 bewezen worden op Koningsdag in Renswoude met de nieuwe knotsgekke Crazy Back to Back Cross! Ja het is gelukt, er kan weer gecrost worden met auto’s!  

Crazy Back to Back Cross
Crossen zit diepgeworteld in onze identiteit, dat is een ding dat zeker is. Daarom blijven wij ieder jaar opzoek naar meer spektakel en gekkigheid voor toeschouwers maar ook voor deelnemers! De auto’s keren terug op de crossbaan maar we zetten ze in de achteruit. Coureurs rijden alleen achteruit, tegen elkaar in een heat. Wie de meeste rondjes rijdt in deze heat wint en gaat door naar de volgende ronde. Degene die in de finale de meeste rondes weet af te leggen is de grote winnaar! Deelnemers bouwen weer zelf de auto waar mee zij gaan rijden. Daar zitten natuurlijk reglementen aan, die vind je hier.

Crazy Cross Karts
Ook keren de Crazy Cross Karts weer terug op het programma. Maar dan wel in zijn puurste vorm! Het klimmen, klauteren en rennen wordt geskipt. Makkelijker dan dit gaat het echt niet meer worden! Wij regelen de karts, je hoeft alleen maar te gaan zitten. Enige voorwaarden? Je bent minimaal 16 jaar en je hebt geen alcohol op voor dat je gaat karten.

Wie wil dat nu niet? Met 600cc karts racen over een uitdagende baan karten? Het raceconcept is ook veranderd en gelijk aan die van de Crazy Back to Back Cross. Meer rondjes rijden in je heat dan je tegenstanders. Dat lijkt makkelijk maar alle schuivers die wij het afgelopen jaar hebben gezien bewijzen dat je kart op de baan houden niet vanzelfsprekend is! 

Inschrijving start 18 januari
Zonder deelnemers geen spektakel op Koningsdag! Omdat de nieuwjaarsmarkt in De Hokhorst niet plaatsvindt staan wij vrijdagavond 18 januari van 18.00-21.00 uur op het Dorpsplein voor de inschrijving. 

Het doel is om het deelnemersveld vol te krijgen ruim voor Koningsdag. Er is een beperkt aantal startplekken beschikbaar in beide categorieën! Aarzel dus niet en schrijf je in!

Klik hier om je in te schrijven