Crazy Splash 2015

Crazy Splash logoKoningsdag in Renswoude wordt weer één groot familiespektakel! Een nieuw programma, een nieuw terrein; de Crazy Splash gaat plaatsvinden op een groot grasland vlakbij het Total tankstation, het terrein is deze dagen toegankelijk via De Hooge Hoek/Groot Overeem.

De dag zal ingeluid worden door de Renswoudse Nozems. Ondanks dit geen activiteit georganiseerd is door de Oranjevereniging willen wij hun om 7.00 uur uitnodigen voor een ontbijt, alhoewel dit voor hun eerder een brunch is, in de megatent op het festival terrein naast Groot Overeem.

09.30 uur: Ophalen ballonnen
Vorig jaar keerde de aubade terug naar wellicht de mooiste plek in Renswoude om met z’n alle de aubade te zingen, het kasteelplein. In het clubhuis van VV Renswoude zijn vanaf 9.30 uur ballonnen af te halen die dit jaar gesponsord zijn door Verbeek Reclame.

Om deze tijd vertrekt ook harmonievereniging Ons Genoegen vanaf ‘t Podium naar sportpark De Hokhorst. De Renswoudse muziektrots loopt via de volgende route naar de plek van bestemming:
Nijborg – Pijnssen van der Aalaan (even zijde) – Van der Sevenderlaan – -Spikhorst – Van Culemborglaan – Spikhorst – Van Bentheimlaan – Van Arkelweg – Taets van Amerongenweg – Kerkstraat – Dorpsstraat – Kastanjelaan – Beukenlaan – Lijsterbeslaan – Ruiterpad – De Hokhorst.

10.00 uur: Tocht naar aubade
Wanneer het muziekkorps aangekomen is bij sportpark De Hokhorst sluiten alle aanwezige kinderen en hun ouders, opa’s, oma’s, andere familieleden en dorpsgenoten aan achter de stoet, die naar het plein voor het kasteel zal lopen via:
Sportparklaan – Kastanjelaan – Platanenlaan – Acacialaan – Hazelaar – Ubberschoterweg – Dorpsstraat – Kasteelplein.

10.30 uur: Aubade
Op het kasteelplein eindigt de route. Hier zullen voorzitter Yvonne Gerritsen en waarnemend burgemeester Van der Kolk de aubade afnemen namens Koning Willem-Alexander, die op dat moment in Dordrecht is. Het bestuur hoopt dat zoveel mogelijk dorpsgenoten langskomen om mee te zingen, ballonnen op te laten en te luisteren naar de toespraken. Voor alle kinderen die komen om te zingen en hun ballon op te laten ligt een cadeautje klaar als de aubade is afgelopen. Een mooi begin van de dag. De aubade duurt ongeveer een half uur.

Crazy Splash

11.30 uur: Koningsdag met de Crazy Splash
In de afgelopen jaren heeft de crazy cross commissie tijdens de organisatie van de andere activiteiten al nagedacht over een gelijkwaardig alternatief. De Crazy Splash is de uitkomst! De naam lijkt op die van de Crazy Cross, de reden is simpel: dezelfde mensen, dezelfde creatieve ideeën, dezelfde energie, hetzelfde grote feest, alleen geen ronkende motoren. Daarvoor in de plaats een heel ander creatief idee. In grote lijnen samengevat blijft de opzet van het programma hetzelfde; een echte familiedag met een eigen kinderwereld, grasmaaiertrek en feestplein. Alleen de cross zelf wordt vervangen door een nieuw fenomeen in de regio, gebasseerd op het populaire programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’, de hilarische Crazy Splash! En net als de cross zit de inschrijving van de Crazy Splash ruim van te voren al vol!

Koningsdag in Renswoude wordt wederom dus weer één groot familiespektakel! Een nieuw programma maar ook een nieuw terrein. De Crazy Splash gaat plaatsvinden op een groot grasland vlakbij het Total tankstation in Renswoude, het terrein is deze dagen toegankelijk via De Hooge Hoek/Groot Overeem.

Om 11.30 uur opent het nieuwe Crazy Splash terrein aan Groot Overeem haar poort. Om de dag te kunnen blijven organiseren is besloten een toegangsprijs te vragen van 7,50 euro (kinderen onder 12 jaar gratis). Leden van de vereniging hebben hier totaal geen last van. Half april krijgt elk lid twee polsbandjes via de post, welke gratis toegang verlenen tot het terrein. Hoewel een lidmaatschap slechts tien euro kost, vertegenwoordigen de bandjes een waarde van 15 euro. Waar vind je dat nog tegenwoordig? Het bestuur roept inwoners van Renswoude op om lopend of met de fiets naar het terrein te komen in verband met de verwachte drukte op de het industrie terrein de Hooge Hoek.

Geen 18? geen alcohol
Iedereen is op de hoogte van de regelgeving ten aanzien van alcoholgebruik. Vanaf 2014 mag er vanaf 18 jaar pas alcohol worden genuttigd. Bij binnenkomst krijg je geen drankbandje als je jonger bent dan 18. Hier wordt bij de bar dan ook opgecontroleerd en bij twijfel als nog je legitimatie gevraagd. Wij hopen hierbij op ieders medewerking en begrip.

Het bestuur hoopt dat jongeren en hun ouders zich ervan bewust zijn dat, wanneer er drank wordt genuttigd door 18 min-ers, dit direct ons evenement in gevaar brengt. Ook dit jaar zal er weer controle zijn vanuit de overheid. Elke overtreding wordt geregistreerd en kan zorgen voor hoge boetes of problemen met vergunningen. Daarom zullen wij streng optreden en, net als vorig jaar, mensen de toegang tot het terrein ontzeggen bij misbruik.

11.00-12.00 uur: Aankomst deelnemers Crazy Splash
Deelnemers kunnen zich melden via een speciale ingang aan Groot Overeem. Daar worden voertuigen gecontroleerd op veiligheid en of het voertuig aan de reglementen voldoet. Deze reglementen zijn te vinden op onze website www.ovrenswoude.nl. Wat verder belangrijk is te weten voor de deelnemers is dat geen van de inzittende van het voertuig alcohol mag hebben gedronken. Mocht bij controle blijken dat er toch alcohol is genuttigd, zal directe diskwalificatie volgen. Dit is niet gedaan om de deelnemers te pesten, maar voor hun eigen bestwil. Een evenement met zoveel publiek brengt altijd risico’s met zich mee, we willen ons toch niet voorstellen dat er iets gebeurd en dat de deelnemer heeft gedronken? Er is dan immers helemaal niets verzekerd, wat kan leiden tot torenhoge schulden. Het is gaaf te zien dat zoveel enthousiaste deelnemers zich weer hebben opgegeven voor de Crazy Splash en dat die al ruim van te voren vol zit! Het beloofd weer een enorm spektakel te worden, daarover verderop meer.

11.30-14.00 uur: Dorpslunch

Foto: Henk v.d. Kaa
Foto: Henk v.d. Kaa

Net als voorgaande jaren hebben de sponsors het mogelijk gemaakt een gratis lunch aan te bieden aan bezoekers. Vanaf 11.30 uur kunnen vroege vogels zich tegoed doen aan al het lekkers dat wordt geleverd door Bakkerij Voorthuizen, Emté Van Beek en Restaurant De Hof. Let op dat leden met hun polsbandje gratis naar binnen kunnen, niet leden betalen slechts € 7,50 voor de toegang tot het terrein en mogen dan de hele dag ook blijven!

Na de lunch zal het festivalterrein zich opdelen in drie verschillende werelden. De grootste en nieuwe wereld is de Crazy Splash. Naast deze spetterende wereld keren dit jaar de bekende Krazie Kidzz World en Crazy Live weer terug.

14.00-18.30 uur: Crazy Splash
De afgelopen jaren is door de commissie in het geheim al nagedacht over een nieuwe hoofdactiviteit op Koningsdag. En daar is hij dan, de Crazy Splash!
Het idee veranderd niet, de deelnemers van de Splash zijn de hoofdact van de dag. De Crazy Splash is gebaseerd op het tv-programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’-onderdeel ‘Gein op het plein’ maar krijgt een Renswoudse twist mee.

Foto Hennie Blaauwendraat
Foto Hennie Blaauwendraat

Deelnemers fabriceren een voertuig met een ring en zonder remmen dat vanaf 3,5 meter hoogte over een schans naar beneden gaat, een 50 meter lange baan over. Terwijl er vaart wordt gemaakt voor de laatste hindernis mogen de ‘tegenstanders’ het de deelnemers zo lastig mogelijk maken door ze te hinderen met waterballonnen. Wanneer het gelukt is de 50 meter lange baan te ‘overleven’ volgt een verhoging richting een grote waterbak. Het doel van de deelnemers is zo uit te komen, dat de ring precies om de pin wordt gestoken. Alleen dan behouden de deelnemers een droog pak. In alle andere gevallen komen de duikers van de Oranjevereniging in actie om de deelnemers uit het water te vissen.

Dat deelnemers uit Renswoude en omliggende plaatsen veel creativiteit in huis hebben, is gebleken bij de Crazy Cross. Ook bij de Crazy Splash moeten deelnemers weer alles uit de kast halen qua originaliteit, echter speelt bij de Splash de snelheid ook mee. Wie wil er geen goede tijd neerzetten? Beide wordt op deze dag beloond want er zijn twee prijzen te winnen. De snelste en ook de meest originele creatie krijgen een beloning waar het hele team iets aan heeft, namelijk munten.

De deelnemers zijn de hoofdact maar wij zouden geen Kraaien zijn, als we er niet een mega-spektakel van maken. Van elke opkomst van een voertuig maken de dj’s van de Beat Busters een feest! Aangevuld met danseressen en verslaggeving voorzien van een goede dosis humor van onze twee presentatoren Ed van der Veer en Rogier den Dekker. Zij zetten even hun werk bij Eurosport opzij om het Renswoudse spektakel bij te wonen. Kortom, het kan niet anders dan dit een schouwspel zal zijn waar nog jaren over nagepraat gaat worden.

18.30-19.00 uur: Afsluitende feest-dj-set Beat Busters
Onze huis dj’s, de Beat Busters, zullen na de Crazy Splash een tsunami laten ontstaan met hun lekkere feestmix. Al jaren voorzien zij ons van lekkere muziek tijdens onze activiteiten. Dus wie kan beter onze hoofdact afsluiten dan dat zij dat kunnen?

Foto: Hennie Blaauwendraat
Foto: Hennie Blaauwendraat

13.00-19.00 uur: Krazie Kidzz World
In dit gedeelte van het festivalterrein zijn kinderen de baas, de Krazie Kidzz World is een eigen wereld op het terrein. Net als vorig jaar wordt de Krazie Kidzz World gesplitst in twee delen; een gedeelte voor kinderen tot 6 jaar en een gedeelte voor jeugd van 6 tot 12 jaar. De attracties in beide gedeeltes worden afgestemd op deze leeftijden, zo wordt de wereld overzichtelijker.

Kunstoren
De kunstoren die op de Kidsdag al staat om te beschilderen zal blijven staan. Dus heb je jouw kunstwerk net niet afkunnen maken? Geen nood, je hebt weer een hele middag de tijd om je innerlijk van Gogh of Picasso los te laten op deze toren.

Ranjabar
Terug van nooit weggeweest, de ranjabar! Waar een glas bier het meest bestelde drankje is bij de hoofdbar, draait het bij de kinderbar om ranja. En om het makkelijk te maken voor iedereen, hoeven kinderen hier geen muntjes voor te betalen! Naast ranja zal er in het kinderland ook weer patat, suikerspinnen en poffertjes te verkrijgen zijn.

14.00-18.30: Grasmaaiertrek
Vorig jaar een toevoeging op het programma en het bleek een regelrecht succes. Daarom staat de Grasmaaiertrek weer op het programma. De Grasmaaiertrek op Koningsdag is een de aftrap van de Grasmaaiertrek competitie Midden Nederland. De Grasmaaiertrek Midden Nederland is een competitie die bestaat uit drie wedstrijden, de eerste tijdens de Crazy Splash, de tweede tijdens de Trekkertrek de Klomp en de laatste in Woudenberg.

Meedoen?
De inschrijving van de Grasmaaiertrek Midden Nederland is nog open, dus meedoen is nog mogelijk! Op de website, www.grasmaaiertrek.nl, staat alle benodigde informatie. Inschrijven kost tien euro per deelnemer. Je hebt de keuze mee te doen aan alleen de Crazy Splash wedstrijd of aan alle drie de wedstrijden, wat natuurlijk wel zo uitdagend is.

14.00-20.00 uur: Crazy Live!
Koningsdag in Renswoude is voor iedereen! Kinderen vermaken zich in de Krazie Kidzz World en mensen die de hele dag een feestje willen bouwen kunnen naast de Crazy Splash ook terecht op het grote horecaplein waar de hele dag door muziek is.

Eten en drinken
Net als voorgaande jaren hoeft er niemand honger te hebben op het festivalterrein, op het horecaplein is van alles te halen; patat en snacks, luxe broodjes, hamburgers, poffertjes en ijs. De eetkramen staan zo opgesteld dat er een afgeschermd plein ontstaat waar een groot podium de eyecatcher is.

Crazy Live
Op een groot buitenpodium naast de Megatent (of als het erg regenachtig is in de tent) is er de hele dag muziek. Vanaf 14.00 uur zijn er de beste Top 40-hits, pop en Nederlandstalige meezingers te horen op het ‘W&W Vastgoed Podium’. Maar een Live wereld is niet compleet zonder een optreden van een band. En ja hoor, wij hebben weer een band voor jullie gevonden die energiek, stijlvol en sprankelend is. Hoe de band heet houden we nog even geheim maar wat wij wel willen loslaten is dat er geen label op deze band is te plakken want zij zijn zo allround. Zij spelen de nieuwste hits maar ook de gouwe ouwe zullen zeker voorbij komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *