Oranjebal XL 2017

OBXL-2016-Header+uitverkocht

Zaterdag 30 april wordt het een weerzien van bekende gezichten in Renswoude. Voor één keer wordt van de filosofie afgeweken om elk jaar totaal vernieuwend te zijn. De Oranjevereniging Renswoude bestaat dit jaar 50 jaar, tijd om het allerbeste van de afgelopen jaren Oranjebal XL samen te voegen in één weergaloze show waar ze bij de Oscars jaloers op zijn.

 

And the winner is… Jan Smit

jan-smitNet zoals bij de Amerikaanse Oscars heeft het bestuur een geheel afhankelijke, omkoopbare en subjectieve jury benoemd die gekeken heeft naar de afgelopen zes jaar Oranjebal XL. Bij de eerste editie van de grote versie van het Oranjebal stond Jan Smit groot op het affiche, hierna volgden andere grote namen als Nielson, Nick & Simon en Glennis Grace. Hieromheen creëert de organisatie elk jaar een uniek thema met titels als ‘The Battle’, ‘Fire’ en ‘XL Café’. Misschien kwam het doordat hij destijds net op nummer één in de hitlijsten stond of omdat het de eerste keer Oranjebal XL was, niemand heeft kunnen tippen aan het meezingspektakel bij Jan Smit. Reden genoeg om de Volendammer vast te leggen voor de ‘allstar-editie’ van het feest-der-feesten.

 

De beste band Beethoven

De award voor de beste band was een moeilijkere opgave voor de jury. Dirty Daddies, 30 Euro Live en Beethoven gingen nek aan nek. Uiteindelijk trok de laatstgenoemde aan het langste eind. In de ‘The Battle-editie’ van het Oranjebal XL (2012) deelde deze band het podium met andere bands, artiesten en dj’s. Dit jaar maakt de organisatie het podium vrij voor een spraakmakend optreden van de zevenkoppige band.

 

De beste dj’s

De keuze voor het beste dj-collectief was de makkelijkste, de Beat Busters.  Echter had de show van de helden van Renswoude elk jaar een ander thema. Tijdens het Oranjebal XL: The Best Of komen de hits terug waar het hardst op is gedanst, gesprongen en gezongen. Dit afgewisseld met de populairste dancehits van dit moment.

 

De beste showelementen

_MG_8851Niet alleen de beste artiesten keren terug naar Renswoude. Het publiek is gewend dat het Oranjebal XL een visueel spektakel is, zo zagen ze breakdance acts, confettikanonnen, CO2-jets, grote LED-schermen en vallende ballonnen. De beste van deze showelementen worden gebruikt om de show tot een climax te brengen. De organisatie heeft met het Oranjebal XL bewezen tegen de trend dat feesten steeds later vol lopen in te gaan, de entree van het festivalterrein op de Hooge Hoek sluit dan ook op 22.00 uur.

 

De kaartverkoop van het Oranjebal XL: The Battle is begin maart van start gegaan. De verwachting is dat de kaarten, net als de vorige edities, zijn uitverkocht voordat het feest losbarst. Wees dus gewaarschuwd want het kan maar zo zijn dat terwijl je dit leest de laatste kaarten al weg zijn! Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te koop bij Emté Van Beek in Renswoude en De Kromme Hoek en Verwoerd in Scherpenzeel. Toegang is vanaf 16 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *