Alternatieve Koningsdag Activiteiten Renswoude

Het lijkt er toch op dat het gaat lukken om voor ons kraaien iets te kunnen organiseren op Koningsdag! Maar helaas moeten we blijven zeggen dat alles onder voorbehoud blijft van wijzigingen. De plannen liggen er en wij als Oranjevereniging doen ons best om Koningsdag 2021 gezelliger te laten verlopen dan die van afgelopen jaar!

Koningsdag Springkussenfestival Renswoude
In overleg met de Voetbalvereniging Renswoude mogen wij de velden gebruiken voor het eerste Renswoudse Springkussenfestival! Negentien verschillende springkussens staan op Koningsdag te wachten op de kinderen uit Renswoude! Kinderen uit andere dorpen kunnen we helaas niet toe laten. Het terrein is te betreden via de ingang aan de Hokhorst zijde. Daar worden de gegevens geregistreerd van de kinderen die het terrein betreden. Ouders zijn binnen niet toegestaan en mogen vanwege de maatregelen ook niet buiten wachten. Breng je je kind en ga je daarna zelf snel weer weg, geef ze dan een briefje mee met hun naam en je telefoonnummer zodat wij je kunnen bereiken indien nodig. 

Het Springkussenfestival kent twee leeftijdsblokken. Van 10.00 tot 13.00 uur is voor de basisschoolkinderen. Dus iedereen van groep 1 t/m groep 8. Het tweede tijdsblok van 14.00 tot 18.00 uur is voor de oudere kinderen tot en met 17 jaar. De kantine blijft dicht maar we hebben wel gratis Ranja en een tussendoortje geregeld! 

Na de springtijd verlaten alle kinderen zo snel mogelijk het terrein via de Hokhorst. Nogmaals, het is niet toegestaan om als ouder te wachten bij de ingang of uitgang vanwege de huidige maatregelen. Wil je er toch bij zijn? Geef je dan op als vrijwilliger door een mail te sturen met welke tijdsblok je kan helpen naar jan-gerdien@23vermeer.nl We plaatsen je dan op de lijst en nemen contact met je op. Bij veel aanmeldingen kan het zijn dat we niet iedereen kunnen toe laten. We hopen veel kinderen te zien op Koningsdag in Renswoude!

Koningsdagfietstocht Renswoude
De hele Koningsdag kun je samen met z’n 2en of het gezin (Conform corona maatregel… max met 2 mensen of 1 huishouden) de Oranjevereniging Renswoude Fietstocht doen! De tocht is op elk punt in de route te starten en leidt je langs alle horeca in Renswoude waar je ‘to go’, buiten iets kunt kopen om te eten of te drinken. Lekker happen en trappen! Let op! Het opeten of drinken op het terras van de horeca is niet toegestaan. Neem wel je afval netjes mee naar huis of de volgende locatie, we houden met z’n allen Renswoude schoon. 

De route zal maandag voor Koningsdag (26 april) online komen via een link naar de (gratis) Komoot app en als pdf op onze site en facebookpagina. Je kunt de route dus ook eenvoudig uitgeprint meenemen. Wij vragen jullie wel dringend om je te houden aan de geldende maatregelen en anderhalve meter afstand van elkaar te houden daar waar dat verplicht is. Dat betekent dus ook dat opgelet moet worden met wie en met hoeveel mensen je de tocht fietst! Alleen samen krijgen we het virus onder controle, en kunnen we op die manier binnen de geldende regels vaker weer leuke dingen organiseren! 

Kleedjesmarkt on tour
Kleedjesmarkten zijn een landelijke traditie voor Koningsdag, en al jaren niet meer in Renswoude geweest. We willen graag een podium geven aan degene die graag spulletjes willen verkopen. Vanuit je eigen tuin of voor je voordeur kun je een kleedje neerleggen met de dingen die je wilt verkopen! Denk daarbij wel aan de maatregelen en anderhalve meter afstand! Je kunt iedereen laten weten waar jouw kleedje ligt, door te reageren op ons bericht op de Facebookpagina van de Oranjevereniging kun je reageren op ons bericht met het adres waar je te vinden bent met je kleedje! We vragen je om de markt van 13.00 tot 17.00 te houden.

Tip voor de fietsers van de Familiefietstocht: voor of na je fietsroute kun je dus nog even langs de deelnemers van de kleedjes markt fietsen! Check onze facebookpagina voor de adressen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *