De ‘Sky on Fire’ op het Oranjebal XL

Persfoto-OranjebalXLAls afsluiting van de Koningsdagfeesten in Renswoude staat weer het Oranjebal XL geprogrammeerd, een feest met elk jaar weer een heel nieuw thema, groots decor en aansprekende artiesten. Dit jaar is het feest op zaterdag 2 mei 2015 en gaat de megatent in vuur en vlam tijdens Oranjebal XL Fire met Handsome Poets, Wolter Kroes en Dirty Daddies.

De kracht van het Oranjebal XL is dat elk jaar een nieuw thema gekoppeld wordt aan het populaire feest. Waar vorig jaar de paarse megatent werd omgebouwd tot gigantisch café met als hoofdacts Nielson en Frans Duijts, wordt vuur het thema van dit jaar. Dit heeft onder andere te maken met de headliner van het feest, de Handsome Poets, die met hun hit ‘Sky on Fire’ succes boekte nadat het nummer werd gebruikt door de NOS als tune voor de Olympische Spelen. Door dit succes speelde de popband op grote festivals als Lowlands en Concert at Sea. In maart presenteert de ‘best geklede band van Nederland’ hun langverwachte nieuwe album. De tweede artiest toont aan dat de organisatie van het Oranjebal XL Fire begrijpt dat het Renswoudse publiek erg divers is. Na de Engelstalige popmuziek van Handsome Poets gaat de sfeer in de tent geheel om met Hollandse meezingers van Wolter Kroes.

De 2700 bezoekers zijn op de avond altijd vroeg binnen, de entree sluit dan ook om 22.00 uur. Dit komt door het programma dat zo in elkaar wordt gezet dat het feest geen minuut stil ligt en dat publiek van de ene verbazing in de andere valt. Het prachtige decor met grote schermen en echte vlammen versterken deze belevenis. Na indrukwekkende optredens van Handsome Poets en Wolter Kroes zorgen de dj’s van de Beat Busters en de Dirty Daddies voor vuurwerk op het podium. Het Renswoudse dj-team Beat Busters is bekend bij de frequente Oranjebal XL-bezoeker. Dit jaar zetten zij weer een vlammende dj-set neer waar de grootste dancehits voorbij komen van binnen- en buitenlandse helden, zoals Avicii en Hardwell.

De Dirty Daddies hebben misschien wat introductie nodig op voorhand, wanneer zij echter het podium betreden op 2 mei zal het publiek bij de eerste noten al omgevormd worden tot een grote springende massa. De 7-koppige band is een populaire band in het festivalcircuit in Nederland. Het is de Dirty Daddies gelukt om het begrip ‘coverband’ een nieuwe lading te geven door de ene hit naadloos over te laten lopen in de volgende, alsof het ooit zo bedoeld was. Het publiek host op een tornado van hits, van Marco Borsato tot aan knallende gitaren met ACDC. Hoewel de band slechts twee jaar bestaat, staan er al meer dan 150 optredens achter hun naam, waaronder shows op de Zwarte Cross, Concert at Sea en in de Heineken Music Hall.

Het Oranjebal XL heeft een aantrekkingskracht in de hele regio, elk jaar is het feest dan ook vroegtijdig uitverkocht. De kaartverkoop is gestart, kaarten zijn €17,50 en te koop bij Emté Van Beek, Verwoerd en De Kromme Hoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *