Gerard Joling op Oranjebal XL Glitter!

Het is inmiddels een traditie; de zaterdag na Koningsdag loopt Renswoude en omstreken uit voor hét feest van het jaar, het Oranjebal XL. Na artiesten als Jan Smit, Nielson, The Dirty Daddies en Handsome Poets, is het op zaterdag 29 april 2017 de beurt aan Gerard Joling. Omdat ze in Renswoude feestjes graag goed aanpakken is het hele thema gebouwd rondom de ‘Maak me gek’ zanger, in glitter-stijl!

‘Op je hoogtepunt stoppen’, gelukkig kennen ze dit gezegde niet in Renswoude. Vorig jaar vierde de Oranjevereniging Renswoude haar 50-jarige jubileum in stijl met het Oranjebal XL: The Best Of, één van de beste edities ooit met Jan Smit, confetti en vuurwerk in een bomvolle megatent op de Hooge Hoek. Dit hoogtepunt verlengen ze graag met minimaal een jaar. En dit is doen zij dat met niemand minder dan Gerard Joling! Joling is al 28 jaar niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse showbizz. Joling is een entertainer pur sang, bij het horen van zijn naam hoort bijna iedereen zijn gierende lach in gedachten. Toch is Joling bovenal zanger. En een goede ook, getuige zijn platina platen en vele grote concerten. Onder andere met De Toppers treedt hij jaarlijks op voor een uitverkochte Amsterdam ArenA.

Elk Oranjebal XL heeft zijn eigen thema en decor, elk jaar zit een creatief team klaar die maanden bezig is met podium, decor en video om er zo voor te zorgen dat het Oranjebal XL nét dat beetje meer biedt dan het gemiddelde feest. Geheel in stijl van Joling bedachten ze in Renswoude dit jaar het thema ‘Glitter’, dit zal groots in het decor en de show terugkomen, een glitter-walhalla. En dat niet alleen. Dit jaar is er een eenmalige dresscode voor bezoekers: kom in glitter! Hoewel het enorm bijdraagt aan de sfeer, is het slechts een advies, géén verplichting.

Maar het Oranjebal XL Glitter wordt niet gedragen door Gerard Joling alleen, het feest wordt compleet gemaakt door onder andere de band The Recipe. Deze zeskoppige band is geen onbekende in het kasteeldorp, jaren geleden stond deze band geprogrammeerd op het feestplein op de Crazy Cross. In de afgelopen jaren is de show van The Recipe enorm gegroeid. Twee zangeressen en vier topmuzikanten trakteren het publiek op een non-stop mix van pop, dance en EDM. Zelfs de oude klassiekers komen langs. In een remix, dat dan weer wel. Wat er verder op het programma staat blijft geheim tot aan de grote opening. Dat de OVR weer gaat uitpakken en publiek zal verbazen mag inmiddels als feit worden gezien. Vandaar dat de entree om 22.00 uur sluit, zodat de tent vol is als het feest met een luide knal wordt geopend.

De kaartverkoop van het Oranjebal XL Glitter is reeds van start gegaan. Kaarten kosten €19,50 euro en zijn te koop bij Emté Van Beek in Renswoude, De Kromme Hoek en de Primera/Verwoerd in Scherpenzeel. Het feest is de afgelopen edities steevast uitverkocht, wees dus gewaarschuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *