Koningsdag 2017: Het Programma

09.30 uur: Ophalen ballonnen
Jarenlang waren wij te gast bij de voetbalvereniging Renswoude om daar ballonnen op te blazen en klaar te maken om afgehaald te worden door de kinderen van Renswoude. Dit jaar is dat anders.  Dit jaar kunnen de ballonnen direct bij het kasteel afgehaald worden! Ook ligt daar een cadeautje klaar voor de kids.

De afgelopen twee jaar was de opkomst echt weer zoals wij dat gewend zijn van ons dorp. Kom dus allen weer naar wellicht de mooiste plek in Renswoude om met z’n allen de aubade te zingen, het kasteelplein!

10.00 uur: Aubade
Hier zullen voorzitter Janneke van den Berg en onze nieuwe burgemeester Petra Doornenbal- van der Vlist de aubade afnemen namens Koning Willem-Alexander, die op dat moment onderweg is naar Tilburg. Het bestuur hoopt dat net als vorig jaar zoveel mogelijk dorpsgenoten langskomen om mee te zingen, ballonnen op te laten en te luisteren naar de toespraken. Een mooi begin van de dag. De aubade duurt ongeveer een half uur.

Crazy Cross Karts
11.30 uur: Koningsdag met de Crazy Cross Karts
Net voor kerst kwam het naar buiten, een nieuw hoofdprogramma op Koningsdag in het leukste dorp van Nederland! Een mix van stuurmanskunst in een crosskart en fysieke krachten bij het bedwingen van obstakels te voet.. De Crazy Cross Karts!

De naam geeft een hele dikke knipoog naar onze succesvolle Crazy Cross en lijkt op die van de Crazy Splash, de reden is simpel: dezelfde mensen, dezelfde creatieve ideeën, dezelfde energie, hetzelfde grote feest en weer ronkende motoren!

Het zal niet alleen spectaculairder zijn om aan mee te doen maar ook om naar te kijken. Bij de Crazy Cross Karts zijn snelheid, onderlinge strijd en spektakel gegarandeerd. In de pauzes zal het nooit stilvallen door de muziek van de Beatbusters en onbekend Nederlands zangtalent. De hele middag zal er van alles te zien zijn op de baan. Om te zorgen dat iedereen een goed zicht heeft op het parcours zullen wederom tribunes worden opgebouwd. Zo kan iedereen een goed zicht hebben op de baan en deelnemers. Want je wil geen minuut missen van deze Cross!

Koningsdag in Renswoude wordt dus wederom weer één groot familiespektakel! Een vernieuwde hoofdact maar ook de indeling van het festivalterrein zal dit jaar wederom worden vernieuwd. Verderop in dit boekje meer daarover! De Crazy Cross Karts blijft plaatsvinden op het grote grasland vlakbij het Total tankstation in Renswoude, het terrein is deze dagen toegankelijk via De Hooge Hoek/Groot Overeem.

Om 11.30 uur opent het Crazy Cross Karts terrein aan Groot Overeem haar poort. Om de dag te kunnen blijven organiseren is besloten een toegangsprijs te vragen van 7,50 euro (kinderen onder 12 jaar gratis). Leden van de vereniging hebben hier totaal geen last van. Half april krijgt elk lid twee polsbandjes via de post, welke gratis toegang verlenen tot het terrein. Hoewel een lidmaatschap vijftien euro kost, vertegenwoordigen de bandjes een waarde van 15 euro. Je ondersteund een vereniging en het kost je geen geld! Waar vindt je dat nog tegenwoordig? Het bestuur roept inwoners van Renswoude op om lopend of met de fiets naar het terrein te komen in verband met de verwachte drukte op de het industrieterrein de Hooge Hoek.

11.00-12.00 uur: Aankomst deelnemers Crazy Cross Karts
Deelnemers kunnen zich melden bij het speciale rennerskwartier op het terrein. Daar kunnen zij de presentielijst tekenen en het startschema inzien. Onthoud ook dat meedoen leuk is, maar verkleed meedoen is nog leuker! Wat verder belangrijk is om te weten voor de deelnemers is dat hij of zij geen alcohol mag hebben gedronken zolang de deelnemers nog meedoen aan de wedstrijd! Mocht bij controle blijken dat er toch alcohol is genuttigd, zal directe diskwalificatie volgen. Dit is niet gedaan om de deelnemers te pesten, maar voor hun eigen bestwil. Een evenement met zoveel publiek brengt altijd risico’s met zich mee, we willen ons toch niet voorstellen dat er iets gebeurd en dat de deelnemer heeft gedronken? Er is dan immers helemaal niets verzekerd, wat kan leiden tot torenhoge schulden. Het is gaaf te zien dat zoveel enthousiaste deelnemers zich weer hebben opgegeven voor de Crazy Cross Karts! Het beloofd weer een enorm spektakel te worden, daarover verderop meer.

Foto: Henk v.d. Kaa

11.30-13.00 uur: Dorpslunch
Net als voorgaande jaren hebben de sponsors het mogelijk gemaakt een gratis lunch aan te bieden aan bezoekers. Vanaf 11.30 uur kunnen vroege vogels zich tegoed doen aan al het lekkers dat wordt geleverd door Bakkerij Voorthuizen, Emté Van Beek en Restaurant De Hof. Tijdens de lunch valt het nooit stil door het muzikale vermaak. Dit jaar zal muziekvereniging Ons Genoegen speciaal voor de bezoekers van de dorpslunch een concert geven! Let op dat leden met hun polsbandje gratis naar binnen kunnen, niet leden betalen slechts € 7,50 voor de toegang tot het terrein en mogen dan de hele dag ook blijven!

12.30-18.00 uur: Crazy Cross Karts
Het geluid van ronkende motoren keert weer terug tijdens de feestelijkste dag van het jaar in Renswoude! Nu niet in de vorm van auto’s en crossmotoren maar heuse crosskarts die gemaakt zijn om te racen op grasland. Om eerlijk te zijn, wat hebben wij dat geluid gemist!

Drie coureurs zitten in hun kart klaar voor de start om voluit te gaan en hun stuurmanskunsten te laten zien aan alle bezoekers op de tribunes en langs de dranghekken. 600cc, drie versnellingen en een acceleratie waarbij je in de kuipstoel wordt gedrukt. De adrenaline giert door het lichaam en na het startschot manoeuvreren zij zich langs elkaar om als eerste bij de bocht te zijn. De deelnemers zijn net pas warmgedraaid en gaan zeker veel sneller zijn in de tweede ronde. Na de twee rondes proberen zij zo snel mogelijk de kart te parkeren. Nu begint de fysieke race! Iedere deelnemer krijgt de kans om zijn opgelopen achterstand nog in te halen op de drie hindernissen die nog volgen gaan. Snel uitstappen om eerst te gaan tijgeren, dan te rennen over de evenwichtsbalk om daarna in een ultieme sprint boven op de zeecontainers de tijd af te drukken op de finishknop.

De start volledig gemist of gecrashed? Geen paniek want de coureurs krijgen nog een kans! Iedereen start namelijk in twee voorrondes! Over de twee voorrondes wordt een tijd gepakt waardoor je startplek in het knock-out systeem wordt bepaald.  Wie gaan wij terugzien in de alles beslissende finale? De winnaar zal gekroond worden tot de snelste Crazy Cross Karter van Renswoude!

Niet de nieuwe Max Verstappen? Dan kan je alsnog winnen! Bij een feestelijke dag hoort ook feestelijke kleding vinden wij. Want zeg nu eerlijk, met je carnavalskostuum aan steel je pas echt de show. Daarnaast wint de meest Crazy verklede deelnemer een prijs en de titel, Craziest Cross Karter van Renswoude! Meedoen is leuk, verkleed meedoen nog leuker!

Foto: Hennie Blaauwendraat

11.30-19.00 uur: Frank van Woerden vastgoed Bouw en Speeldorp
Een enorme dikke pijler in ons programma is al jaren de Crazy Kids World. Ieder jaar zijn wij het er weer over eens dat er veel ruimte ingepland mag worden voor de kids. Een land waar zij de baas zijn en waar zij de hele dag helemaal los kunnen gaan. Dat vond ook één van onze hoofsponsors. Frank van Woerden kijkt al jaren met bewondering naar deze wereld waar hij als klein kind ook graag had willen spelen. Dat is dan ook de reden waarom hij wat eigen kinderdromen gaat verwezenlijken zoals bouwen met enorme lego blokken. Frank wilde graag zijn naam verbinden aan ons kinderland en dat is de reden waarom vanaf nu dit het Frank van Woerden Vastgoed Bouw en speeldorp zal heten.

Maar het Frank van Woerden Vastgoed Bouw en Speeldorp kent ook weer veel herkenbare elementen. Vorig jaar was de nieuwe indeling van de kinderwereld wel duidelijk zichtbaar maar door het weer zijn een aantal activiteiten naar de megatent verplaatst. Zo kwam de nieuwe indeling niet helemaal tot zijn recht. Wel zagen wij dat dit een goede zet is en aankomend jaar zullen wij de Crazy Kids World in tweeën delen. Daarbij letten wij ook op een snelle uitgang naar de toiletten en de zitjes voor de ouders!

Ranjabar
Terug van nooit weggeweest, de ranjabar! Waar een glas bier het meest bestelde drankje is bij de hoofdbar, draait het bij de kinderbar om ranja. En om het makkelijk te maken voor iedereen, hoeven kinderen hier geen muntjes voor te betalen! Naast ranja zal er in het kinderland ook weer patat, suikerspinnen en poffertjes te verkrijgen zijn.

14.00-17.00 uur De langste knutseltafel ter wereld!
Waar het vorig jaar net niet lukte om de langste knutseltafel van de wereld op Koningsdag te maken, gaan wij dit jaar weer een poging wagen! De knutselbus is weer aanwezig in Renswoude op 27 april.

14.00-17.00 uur Graffiti Spuiten!
Vorig jaar introduceerde de OVR een nieuw onderdeel in de Crazy Kidzz World: De graffiti spuiter. Dit was een absoluut succes en ook dit jaar zal hij weer naar Renswoude afreizen om graffiti workshops te geven aan de kids!

15.00-18.00uur: Crazy Cross Karts Feesttent
Koningsdag in Renswoude is voor iedereen! Kinderen vermaken zich in het Frank van Woerden vastgoed Bouw en Speeldorp en mensen die de hele dag een feestje willen bouwen kunnen naast de Crazy Cross Karts ook terecht in de nieuwe Crazy Cross Karts Feesttent! Hier vind je het echte knalfeest op Koningsdag in Renswoude. De Crazy Cross Karts Feesttent is een kleine tent waar in het midden een grote dj booth het decor is. Uniek aan deze feesttent is dat je hier alleen maar feestende mensen zal terugvinden! Ondanks dat er in deze tent geen bar is hoef je niet ver te lopen voor je drankje want de tent staat vlak bij een bar! Er is dus maximaal ruimte gemaakt om te hossen, springen en mee te zingen.. kom hier dus niet voor de rust!

18.00-21.00 uur: After-Crossparty met de Lawine Boys!
Hoe sluit je een feestelijke dag als Koningsdag het beste af? Juist met een enorm goede afterparty! Vorig jaar ontstond door alle omstandigheden een enorm feest in de megatent. Jong en oud door elkaar heen vierde maximaal Koningsdag en dat was erg gaaf om te zien! Voor ons rede om hier iets mee te doen.

Na de huldiging van de winnaars van Crazy Cross Karts start de afterparty in de megatent met de Lawine Boys! Zij zijn bekend geworden met Apres-ski en carnaval krakers! Na de deze hit-act zal het feest nog een tijdje door gaan met de beste Top 40-hits, pop en Nederlandstalige meezingers. Gegarandeerd een feest direct na de Crazy Cross Karts in Renswoude!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *