Lampegietersavond Renswoude maandag 24 oktober 

Afgelopen jaar was Lampengietersavond Renswoude voor het eerst in oktober. Dat beviel erg goed en gaf de bonte stoet met lampjes nog meer glans. Rond die tijd is het al eerder donker en laat het nog beter zien wat we graag willen met Lampegietersavond. Veel lampionnen en kleine lampjes. Daarnaast houden we rekening met andere activiteiten voor kinderen in Renswoude en daarom hebben we na alle feedback over de eerder gecommuniceerd datum Lampegietersavond Renswoude verplaatst naar maandag 24 oktober. Hopelijk gaan zoveel mogelijk dorpsgenoten mee in deze bonte stoet die om 19.00 uur vertrekt vanaf sportpark de Hokhorst. Meedoen kan in de categorieën: grote wagens, kleine wagens en individuele deelnemers. Alleen voor de grote wagens is van tevoren inschrijven verplicht. De kleine wagens en de zogenaamde ‘lopers’ worden om 18.30 uur verwacht en kunnen ter plekke inschrijven. Daar wordt gelijk door een jury bekeken hoe mooi jullie eruitzien. Op deze manier hoopt de jury iedereen te kunnen beoordelen. Lampegietersavond is niet alleen leuk voor kinderen. Elk jaar doen steeds meer ouders verkleed mee aan de optocht. Veel deelnemers strijden dan ook om de prestigeprijs ‘best verklede ouder’.
 
Grote wagens dienen zich van tevoren aan te melden en zij maken kans op de hoofdprijs. Een straatbbq cheque ter waarde van €250,-! Opgeven kan bij Bianca van de Pol van de Oranje Vereniging Renswoude (bianca@ovrenswoude.nl). Voor de 15 eerste aanmeldingen is er startgeld beschikbaar.

De optocht loopt, onder begeleiding van muziekvereniging Ons Genoegen, door zoveel mogelijk straten van het dorp, te beginnen bij sportpark De Hokhorst. Dan zal de route via de Sportparklaan – Kastanjelaan – Dorpsstraat – Kerkstraat – Van Reedeweg – Van Arckelweg – Graaf van Bentheimlaan – Spikhorst – Van Culemborglaan – Spikhorst – Oude Holleweg – Barneveldsestraat – Eikenlaan – Esdoornlaan – Beukenlaan – Kastanjelaan en Sportparklaan weer terug naar de Hokhorst gaan. Bij De Hokhorst aangekomen reikt de burgemeester de prijzen uit aan alle winnaars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *