Lampengietersavond Renswoude 24 september

Traditioneel op de laatste maandag van september is Lampegietersavond in Renswoude. Dit jaar is dat op 24 september. Hopelijk gaan zoveel mogelijk dorpsgenoten mee in deze bonte stoet die door de aanpassingen op de parkeerplaats bij De Hokhorst, vanaf nu om 19.00 uur vertrekt vanaf Het Dorpsplein. Meedoen kan in de categorieën: grote wagens, kleine wagens en individuele deelnemers. Alleen voor de grote wagens is van tevoren inschrijven verplicht. De kleine wagens en de zogenaamde ‘lopers’ worden om 18.30 uur verwacht en kunnen ter plekke inschrijven. Daar wordt gelijk door een jury bekeken hoe mooi jullie eruitzien. Op deze manier hoopt de jury iedereen te kunnen beoordelen. Vergeet ook niet om hier je warme chocomel mee te pakken! Lampegietersavond is niet alleen leuk voor kinderen. Elk jaar doen steeds meer ouders verkleed mee aan de optocht. Veel deelnemers strijden dan ook om de prestigeprijs ‘best verklede ouder’.

Grote wagens dienen zich van tevoren aan te melden. Opgeven kan bij Bianca van de Pol van de Oranje Vereniging Renswoude (bianca@ovrenswoude.nl, 06-12084236). Voor de 15 eerste aanmeldingen is er startgeld beschikbaar!

De optocht loopt, onder begeleiding van muziekvereniging Ons Genoegen, door zoveel mogelijk straten van het dorp, te beginnen bij Het Dorpsplein. Dan zal de route via de Oude Holleweg – Barneveldsestraat – Eikenlaan – Esdoornlaan – Beukenlaan – Lijsterbeslaan – Sportpark De Hokhorst – Sportparklaan – Kastanjelaan – Dorpsstraat – Kerkstraat – Van Reedeweg – Van Arckelweg – Graaf van Bentheimlaan – Spikhorst – Van Culemborglaan – Spikhorst en de Oude Holleweg weer terug naar het Dorpsplein gaan. Bij het Dorpsplein aangekomen reikt de burgemeester de prijzen uit aan alle winnaars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *